Kanapasta on populaarne roog, mida valmistatakse sageli Eesti kodudes. See on kiire ja lihtne valmistada ning sobib suurepäraselt nii argiõhtuteks kui ka pidulikumateks sündmusteks. Kanapasta on mitmekülgne roog, mida saab valmistada erinevate koostisosadega.
Kanapasta koostisosade hulka kuuluvad tavaliselt kanaliha, pasta, juust, koor, küüslauk, sibul ja erinevad maitseained. Kanaliha võib olla kas kanafilee või kintsuliha ning pasta võib olla spagetid, penne või muud lemmikud. Juustuks sobib hästi näiteks parmesan või cheddar. Koore asemel võib kasutada ka vahukoort või tavalist piima.
Kanapasta valmistamine on lihtne. Kanaliha lõigatakse väikesteks tükkideks ja praetakse pannil küüslaugu ja sibulaga. Seejärel lisatakse koore või vahukoorega segatud tomatipüree ja maitseained ning lastakse kastmel keema tõusta. Pasta keedetakse soolaga maitsestatud vees al dente ning segatakse seejärel kastmega. Valmis kanapasta võib serveerida kohe või küpsetada ahjus juustu gratineerimiseks.
Kanapasta koostisosad
Pasta koostisosad
Kanapasta retsepti jaoks on vaja pasta koostisosi. Kõige sagedamini kasutatakse kanapasta valmistamisel tagliatelle, penne pastat või fusilli pastat. Pasta keetmiseks on vaja ka vett ja soola.
Kana koostisosad
Kanapasta valmistamiseks on vaja ka kana. Võite kasutada broileri rinnafileed või kintsuliha. Kana võib lõigata väikesteks tükkideks või ribadeks. Kana võib praadida õlis või võis. Kana maitsestamiseks võib kasutada soola, pipart, küüslauku, tšillit või paprikat.
Muud olulised koostisosad
Lisaks pasta ja kana koostisosadele on vaja ka muid olulisi koostisosi. Kanapasta valmistamiseks võib kasutada erinevaid kooreid, näiteks vahukoort või kohvikoort. Sibul ja küüslauk annavad kanapastale maitset. Võite kasutada ka erinevaid maitseaineid, näiteks curryt, basiilikut, tüümiani, koriandrit või aniisi. Tomaatipüree või tükeldatud tomatid annavad kanapastale värvi ja maitset. Sojakaste ja savupaprika annavad kanapastale idamaise maitse. Sidrunimahl või laimimahl annab kanapastale värskust.
Kokkuvõtvalt, kanapasta valmistamiseks on vaja pasta, kana ja erinevaid maitseaineid ning kooreid. Kanapasta retsepti saab kohandada vastavalt oma maitsele ja eelistustele.
Kanapasta valmistamine
Kana ettevalmistamine
Kanapasta valmistamiseks on vaja kanafileed. Enne kanafilee lõikamist tuleb see korralikult pesta ja kuivatada. Seejärel tuleb kanafilee lõigata väikesteks tükkideks. Kui soovitakse, võib kanafilee maitsestada soola, pipra ja muude soovitud maitseainetega.
Pasta keetmine
Kanapasta valmistamiseks on vaja ka pastat. Pasta keetmiseks tuleb suurel kuumusel panna keema suur pott vett ja lisada sinna soola. Seejärel tuleb pastad keevasse vette lisada ja keeta vastavalt pastapakil olevatele juhistele. Pärast pastade keetmist tuleb need nõrutada.
Kastme valmistamine
Kanapasta kaste võib valmistada erinevalt, kuid üks populaarne variant on koorene kana-küüslaugukaste. Selle valmistamiseks tuleb pannil kuumutada õli ja lisada tükeldatud sibul ja küüslauk. Seejärel tuleb lisada tükeldatud kanafilee ja praadida, kuni see on pruunistunud. Seejärel tuleb lisada vahukoor, sool, pipar ja muud soovitud maitseained. Kaste tuleb lasta keema tõusta ja seejärel tuleb lisada keedetud pasta. Kõik koostisosad tuleb segada ja lasta kastmel mõni minut podiseda.
Kanapasta kaste võib valmistada ka tomatikastmega. Selleks tuleb pannil kuumutada õli ja lisada tükeldatud sibul ja küüslauk. Seejärel tuleb lisada tükeldatud kanafilee ja praadida, kuni see on pruunistunud. Seejärel tuleb lisada tükeldatud tomatid, sool, pipar ja muud soovitud maitseained. Kaste tuleb lasta keema tõusta ja seejärel tuleb lisada keedetud pasta. Kõik koostisosad tuleb segada ja lasta kastmel mõni minut podiseda.
Kanapasta võib valmistada ka erinevate lisanditega, nagu paprika, chili, tomat, kooritud tomatid, basiilik, koriander, timjami ja palju muud. Lisaks võib pastale lisada ka erinevaid juuste, nagu Parmesani juust, mis annab pastale mõnusa maitse.